Menu
Tips welke relaxfauteuil kopen bij NLwoont

Tips welke relaxfauteuil kopen

Wil jij ultiem kunnen relaxen in jouw zithoek? Voeg er een relaxfauteuil aan toe. Wedden dat je de bank links laat liggen zodra je zo’n relaxstoel in eigentijds design en met slimme snufjes hebt staan? Heel Holland relaxt met NLwoont!

Wat een relaxfauteuil precies is en kan en welke relaxstoel jij nou het beste kunt kopen? Je ontdekt het met de tips en weetjes van NLwoont-experts op deze pagina. Voordeel voor jou: als je weet waarop je kunt letten, wordt het selecteren van jouw ideale luie stoel een stuk makkelijker. Wil je nóg meer weten over relaxfauteuils? Vraag een adviseur bij een NLwoont-verkooppunt gerust het hemd van het lijf.

Relaxen in fauteuil van NLwoont
Verstelbare relaxfauteuil van NLwoont
Ultieme relaxstoel van NLwoont
 

Wat is een relaxfauteuil?

Simpel gezegd, is een relaxfauteuil een fauteuil waarin je extra lekker zit. Maar goed, da’s wel heel kort door de bocht. Er zijn meer redenen die maken dat een relaxfauteuil echt wel even iets anders is dan een gewone fauteuil.

De eerste is de meest bekende reden: een relaxfauteuil is verstelbaar. Lekker liggen wordt een koud kunstje. Je zet gewoon je leuning achteruit en de voetensteun omhoog. Ten tweede zit een relaxfauteuil zo in elkaar dat de stoel jouw lijf op een veel betere manier ondersteunt dan een doorsnee fauteuil. Je hebt letterlijk een steuntje in de rug dankzij een lendensteun in een relaxstoel. En als laatste en misschien wel belangrijkste: je kunt voor jouw relaxstoel allerlei functies kiezen die je op een gewone fauteuil nooit hebt. Stel je voor dat je thuiskomt na een lange werkdag of fanatiek sporten en in je relaxfauteuil met massagefunctie gaat zitten. Dat is nou ontspannen!

Als je de NLwoont-relaxfauteuils ziet, zou je niet zeggen dat ze al dat soort ‘trucjes’ kunnen hè? Dat is het mooie van onze relaxstoelen: je ziet het niet, maar je krijgt het wel. Dat is nou doordacht design.

Comfortabel zitten in fauteuil van NLwoont
Luxe opties zoals USB-aansluiting op relaxfauteuil van NLwoont
Mooie design relaxfauteuils bij NLwoont
Verstelbare relaxstoel met ergonomie op maat bij NLwoont
 

Welke relaxfauteuils zijn er?

Wie wil er nou niet zo’n lekkere loungestoel in z’n zithoek? Zie jij het wel zitten? Dan rijst de vraag: welke relaxfauteuils zijn er en welke past bij mij?

Grofweg kies je uit 2 typen relaxfauteuils: 1-een relaxfauteuil die alleen verstelbaar is (zitten/liggen) 2-de relaxfauteuil die verstelbaar is én extra functies heeft (van verstelbare lendensteun en massage tot sta op-hulp).

Welke relaxfauteuil bij jou past, hangt samen met je wensen. Bestaat relaxen voor jou simpelweg uit achterover leunen en de benen strekken? Dan kun je uit de voeten met relaxfauteuil type 1. Wil je meer, dan ga je voor type 2. Een adviseur bij een NLwoont-verkooppunt denkt overal bij mee. Samen selecteer je de juiste stoelmaat en kies je de designdetails die zorgen dat de relaxstoel niet alleen bij jou, maar ook bij jouw woonstijl aansluit. Ga je voor relaxfauteuil type 2, dan voeg je ook jouw favoriete functies toe.

NLwoont maakt jouw relaxfauteuil precies op maat en naar wens
 

Waarop letten bij het kopen van een relaxfauteuil?

Als je een relaxfauteuil wilt gaan kopen, is het wel zo fijn om een beetje te weten waarop je kunt letten.

Tip: loop steeds deze 4 punten na als je je oriënteert op een relaxfauteuil.
- Zitcomfort: kies de maat relaxfauteuil die bij je lichaamsbouw past en ga na of je de zitvulling prettig vindt, want die bepalen voor een belangrijk deel of jij ontspannen zit.
- Functies: kijk of de relaxfauteuil kan wat jij graag wilt. Oftewel, welke onderdelen zijn verstelbaar en sluit dat aan bij hoe jij wilt kunnen zitten en liggen in jouw relaxstoel?
- Bediening: kies de bediening die bij jou past. Manueel kost misschien wat minder geld, maar geloof ons, een relaxstoel met elektrische bediening is echt nog veel relaxter.
- Design: bepaal welke relaxfauteuil je mooi vindt staan bij de rest van je meubels. Goed om te in gedachten te houden bij het plaatjes kijken of rondlopen in de winkel: je kunt bij heel veel relaxstoelen details aanpassen op jouw smaak en woonstijl. De bekleding natuurlijk, maar bijvoorbeeld ook de stoelpoot.

Meer over al deze dingen lees je hieronder. Heb je daarna nog vragen? Bij elk NLwoont-verkooppunt kun je een expert laten meekijken.

Welk zitcomfort voor jouw relaxfauteuil?

Relaxt zitten, is goed én lekker zitten. En dat zit in ‘m in meerdere dingen. Belangrijke aspecten bij het zitcomfort voor jouw relaxfauteuil zijn de maat en de zitvulling.

Maat relaxfauteuil

Aan de buitenkant zie je een gave fauteuil, maar dat design dient dus ook een doel. De vorm en het formaat zijn elementen waardoor de relaxstoel jou op allerlei plekken op de juiste manier ondersteunt. Het is één van de redenen dat veel mensen een relaxfauteuil de perfecte luie stoel vinden.

Goed zitten, heeft te maken met het op de juiste plek ondersteunen van je rug, armen en benen. Dat is waarom een bepaalde maat relaxstoel het beste voor jou is. Ben je lang, dan heb je een relaxfauteuil nodig die hoger en breder is en een grotere zitdiepte heeft, dan wanneer je kort van stuk bent. Logisch. Van alle maten is de zitdiepte trouwens de meest belangrijke. Klopt die, dan heb je de juiste zithouding en worden je rug, zitvlak en benen op de goede plekken ondersteund.

Tip bij het bepalen van de maat voor je relaxfauteuil: controleer of de zitdiepte goed is. Ga na of je een handbreedte ruimte hebt tussen je onderbeen en de zitting van de relaxfauteuil.

Bij de meeste relaxfauteuils in de NLwoont-collectie kun je kiezen uit een aantal standaardmaten. Uit ervaring is gebleken dat die maten voor veel mensen goed zijn. Daarbij geldt dat maat S geschikt voor je is als je klein en tenger bent, maat M bij je past als je een gemiddelde lengte en postuur hebt en dat je het beste af bent met maat L als je lang bent en een breder postuur hebt. Bij de luxe relaxfauteuils van NLwoont gaat het maatwerk een stap verder: jouw ergonomische maten worden bekeken en de relaxfauteuil wordt speciaal voor jou gemaakt.

Zitvulling relaxfauteuil

Je zitcomfort komt ook voor een groot deel vanuit de binnenkant van een relaxfauteuil: de zitvulling. De meest voorkomende bij relaxstoelen van NLwoont is een ondervering van nosag met daarop een toplaag van koudschuim. De prijs-kwaliteitverhouding en het comfort daarvan is geweldig.

Koudschuim ken je misschien beter als HR-schuim (High Resistant). Het heeft fijne kwaliteiten die je zult waarderen. Zo houdt koudschuim z’n veerkracht langer dan standaardsoorten polyeterschuim. Je zult merken dat koudschuim zich in de eerste maanden dat je jouw relaxfauteuil gebruikt aan jou aanpast. Het wordt iets zachter. Daarna verandert het nagenoeg niet meer.

Nosag-veren zijn stalen veren met een zigzag- of golfvorm. Ze bewegen soepel met je mee. Nosag-veren hebben zich bewezen en zorgen dat jouw stoel (of bank) járen comfortabel zit.

Hoe werkt een relaxfauteuil?

Hoe werkt zo’n relaxfauteuil nou eigenlijk - wat kan ‘ie en hoe bedien je ‘m? Dat hangt af van de functies en het type bediening die jij voor jouw relaxstoel kiest. Om je een indruk te geven, delen we informatie over (populaire) functies en opties die je hebt voor bediening.

Functies van verstelbare relaxfauteuil

Met functies van een verstelbare relaxfauteuil wordt gedoeld op wat de stoel kan. Zo kun je van alle NLwoont-relaxstoelen de rugleuning en voetensteun verstellen. Maar er zijn ook relaxstoelen met bijvoorbeeld een verstelbare lendensteun in de rugleuning. En zelfs luxe relaxfauteuils met wellnessfuncties, zoals de massagestoel. Om jouw relaxstoel tot in de puntjes naar wens te kunnen instellen, kies je voor een fauteuil waarvan de functies traploos verstelbaar zijn.

Kies functies voor jouw NLwoont relaxfauteuil
NLwoont relaxfauteuil elektrisch of handmatig verstelbaar
Voeding van NLwoont relaxfauteuil op snoer of accu
Afstandsbediening relaxfauteuil NLwoont
 

Bediening van je relaxfauteuil

De bediening van je relaxfauteuil kan manueel (handmatig) en elektrisch zijn. Handmatige bediening is iets betaalbaarder, maar een relaxfauteuil die je elektrisch verstelt met één druk op de knop is wel echt heel erg relaxt. Knoppen en hendels van een handmatig bediende relaxfauteuil zitten altijd op de stoel zelf. Knoppen van een elektrische fauteuil vind je zowel op de stoel als op een (draadloze) afstandsbediening. Leuk detail: bij een aantal NLwoont-relaxfauteuils kun je verschillende kleuren bedieningspanelen kiezen.

Elektrische fauteuils hebben voeding nodig. Bij veel modellen heb je de keuze: een relaxfauteuil met snoer of een draadloze relaxstoel op accu. Voordeel van een relaxstoel met snoer is dat je nooit aan opladen hoeft te denken. Voordeel van een relaxfauteuil met accu is dat je de relaxstoel op iedere plek in je zithoek kunt neerzetten.

Tips bij het kiezen van bediening:
- Wil jij alle onderdelen van jouw relaxstoel onafhankelijk van elkaar kunnen instellen? Kies dan voor een fauteuil die elektrisch is en meerdere motoren heeft.
- Let op dat de zitbreedte van je relaxstoel ruim genoeg is om knopjes en hendels te kunnen bedienen.

Populaire relaxfauteuils bij NLwoont

Populaire functies voor relaxfauteuils die NLwoont-klanten vaak kiezen om hun ultieme relaxstoel te creëren:

- Relaxfauteuil met verstelbare voetenbank en rugleuning

In een handomdraai ga je van zalig zitten naar lui liggen met een relaxfauteuil waarvan voetensteun en rugleuning verstelbaar zijn. Bij manuele bediening gebruik je een hendel om de voetenbank en leuning van positie te laten veranderen. Bij een fauteuil die elektrisch is, druk je op knopjes.

- Relaxfauteuil met verstelbare hoofdsteun

Je nek en hoofd nog meer rust gunnen, kan met een hoofdsteun waarvan de hoek verstelbaar is. Bij de meeste fauteuils verstel je de hoofdsteun door er zachtjes aan te trekken.

- Relaxfauteuil met instelbare lendensteun

Ondersteun je onderrug extra goed met een instelbare lendensteun. Bij een manueel bediende fauteuil draai je over het algemeen aan een knop aan de zijkant van de stoel. Bij een relaxfauteuil die je elektrisch bedient, is een druk op de juiste knop voldoende.

- Relaxfauteuil met verstelbare armleuning

Zitten met ontspannen schouders lukt je in deze relaxstoel altijd. Als je van houding verandert, verandert ook de positie van je armen. Dat je de hoogte van de armleuningen daarop kunt aanpassen, is erg fijn.

- Relaxfauteuil met massagefunctie en usb

Creëer je privé-wellness resort met massagefunctie op je relaxstoel. Tijdens je massage luister je een lekker muziekje, want een USB-aansluiting je relaxstoel behoort ook tot de mogelijkheden. Als dat geen relaxen is…

- Relaxfauteuil als sta-opstoel

De sta-opstoel anno nu ziet er goed uit en helpt je overeind door in rustig tempo een beetje te kantelen. Dat kan dankzij motoren die keurig verstopt zijn, maar hun kracht tonen als het nodig is.

Heb jij je oog op een relaxfauteuil laten vallen? Vraag een adviseur van het NLwoont-verkooppunt wat er precies te verstellen valt, want de mogelijkheden verschillen per model.

NLwoont relaxfauteuil in elegant interieur
NLwoont relaxfauteuil met dichte gestoffeerde armleuning
NLwoont relaxfauteuil in tijdloos interieur
NLwoont relaxfauteuil met open armleuning deels gestoffeerd
NLwoont relaxfauteuil in industrieel interieur
NLwoont relaxfauteuil met open armleuning gestoffeerd
NLwoont relaxfauteuil in modern interieur
NLwoont relaxfauteuil met halfopen armleuning gestoffeerd
 

Design van je relaxfauteuil

Het design van je relaxfauteuil is minstens zo belangrijk als het comfort; het oog wil ook wat tenslotte. Bij NLwoont vind je relaxfauteuildesigns die passen binnen veel gekozen woonstijlen. En dan kun je veel relaxfauteuils qua details ook nog aanpassen.

Denk bij designdetails aan zaken als type armleuning, stoelpoot en uiteraard stoffering. De afbeeldingen laten zien wat een verschil in uitstraling een dichte armleuning of open, (deels) gestoffeerde armleuning geeft. Ook zie je wat de diverse soorten en kleuren (micro)leer en stof doen voor het uiterlijk van je relaxfauteuil.

Door jouw favoriete designdetails en stoffering te kiezen, kan het zijn dat een relaxfauteuil ineens veel beter bij jouw smaak aansluit. Of die nu modern, industrieel of anders is. Handig dus om in je achterhoofd te houden als je voorbeeldmodellen bekijkt. Vraag de adviseur bij jouw NLwoont-verkooppunt welke opties je hebt. Dan staat straks de perfecte relaxstoel in jouw woonkamer.

Waarop letten bij stoffering relaxfauteuil

Voor de stoffering van een relaxfauteuil kun je kiezen uit leer, microleer en stof en soms een combinatie daarvan. Waar kun je op letten als het gaat om bekleding van jouw relaxfauteuil? De verschillen zitten in uitstraling, gevoelsbeleving en onderhoud.

Uiteraard is het belangrijk dat de uitstraling van de bekleding bij jouw woonstijl aansluit. Die van een relaxfauteuil in stof is over het algemeen warm en tijdloos. En zoek je een moderne of industriële relaxfauteuil, dan is leer vaak een goede keuze. De kleur van de bekleding en de kleur en het type stiksel hebben ook invloed op de uitstraling. Dit zijn designdetails waardoor je een relaxfauteuil nog beter past bij je woonstijl en smaak. Zo kun je stiksel een sierfunctie geven door een opvallend type en een contrasterende kleur te selecteren.

Wat vind jij fijn aanvoelen? Vaak wordt een relaxfauteuil van stof als zachter ervaren. Afhankelijk van het soort leer kan een leren relaxfauteuil overigens ook heel zacht voelen. Daarnaast voelt leer gladder en bij het eerste contact koel.

Onderhoud is altijd aan de orde, maar eenvoudig. Stofzuig een relaxfauteuil in stof regelmatig. Een relaxfauteuil in leer kun je regelmatig afnemen met een lichtvochtige doek. Vlekken in je fauteuil van stof of leer? Verwijder die alleen met een geschikte reiniger. Piepjes of kraakjes? Vraag het NLwoont-verkooppunt om advies. Beter voorkomen dan genezen: verkleuringen voorkom je door je relaxstoel niet pal voor het raam en in vol zonlicht te zetten en er niet op te gaan zitten met kleding die kan afgeven. Denk aan een nieuwe spijkerbroek. Goed om te weten: zowel stof als leer verandert door het dagelijkse gebruik van je relaxstoel. Het is normaal, ook voor sterke stof en leer, dat bekleding na verloop van tijd iets losser wordt of wat rimpelt.

Vraag gerust om meer uitleg over bekleding voor jouw relaxfauteuil aan een verkoopadviseur bij een NLwoont-verkooppunt.

Wat kost een relaxfauteuil?

Het antwoord vind je misschien flauw, maar wat een relaxfauteuil kost, hangt toch echt af van jouw keuzes. Bij NLwoont kun je al relaxfauteuil kopen vanaf circa € 550,-. Als je bedenkt dat je bijna een leven lang met een relaxfauteuil kunt doen, is dat heel betaalbaar. Bovendien krijg je bij een NLwoont-relaxfauteuil persoonlijk, deskundig en betrouwbaar advies en uitstekende service van een interieurwinkel uit je eigen regio en heb je garantie volgens de CBW-voorwaarden.

Relaxfauteuil kopen bij NLwoont

Jij wilt ultiem comfort? Dan weet je nu dat het de juiste beslissing is om een relaxfauteuil te kopen. Koop jij jouw relaxstoel bij NLwoont, dan ben je verzekerd van vakmanschap. Want ontspannen is maatwerk. En maatwerk is mensenwerk. Daarom weten onze adviseurs waarover ze het hebben en zijn NLwoont-relaxfauteuils ontworpen door vakmensen en van de beste kwaliteit.
Ondervind het aan den lijve: kom naar een NLwoont-verkooppunt en deel jouw zit- en woonwensen met onze experts. Dan laten zij jou design zien en functies en ergonomie ervaren die bij jou passen. Dus relax… bij NLwoont vinden we samen jouw nieuwe, favoriete relaxstoel.